Постапка за инсталација на вентил за пеперутка на нафора

2021-05-02

Правилната инсталација на клипот вклученавентил за пеперутка is related to the sealing degree of the вентил за пеперутка and whether it will leak, including the safety in the working condition. The user should understand the installation process.

1. Поставете го вентилот помеѓу двете претходно инсталирани прирабници, како што е прикажано на сликата, и обрнете внимание на уредното порамнување на дупките на завртките.

2. Вметнете четири пара завртки и навртки нежно во дупката на прирабницата и малку затегнете ги навртките за да ја поправите плошноста на површината на прирабницата.

3. Прирабницата е фиксирана на цевката со заварување на самото место;

4. Извадете го вентилот;

5. Прирабницата е целосно заварена и фиксирана на цевката;

6. Инсталирајте го вентилот откако ќе се олади заварувањето. Осигурете се дека вентилот има доволно простор во прирабницата за да спречи оштетување на вентилот и осигурете се дека плочата на вентилот има одреден отвор;

7. Поправете ја положбата на вентилот и затегнете ги четирите пара завртки.

8. Отворете го вентилот за да се осигурате дека плочката на вентилот може слободно да се отвори и затвори, а потоа малку отворете ја плочката на вентилот;

9. Крст рамномерно затегнете ги сите навртки;

10. Потврдете дека вентилот може слободно да се отвора и затвора. Забелешка: проверете дали плочката на вентилот не ја допира цевката.

The installation of the clip type вентил за пеперутка must be placed flat before installation. Remember not to bump at will. After pulling it to the length of installation, the clip type вентил за пеперутка can not be disassembled at will without special permission in the field pipeline design. At the same time, the clip on вентил за пеперуткаможе да се инсталира на која било позиција, но по инсталацијата на клипот вклученвентил за пеперуткае завршен,вентил за пеперуткатреба да се постави по должината на линијата, и се прави поддршка за клипотвентил за пеперутка. Откако ќе се направи потпора, строго е забрането отстранување на потпората кога се користи.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy