Карактеристики на структурата на вентилот со три ексцентрични и применливи вовед во индустријата

2021-11-06

Структурата на вентилот за пеперутка е единечна ексцентрична, двојна ексцентрична и тројна ексцентрична. Денес главно ќе го воведеме следновотри ексцентрични вентили за пеперутка.

 



Натроен ексцентричен вентил за пеперуткаусвојува тројна ексцентрична метална тврда структура за заптивање, која главно се состои од тело на вентилот, седиште на вентилот, запечатувачки прстен на плочата пеперутка, плоча под притисок, пакување на стеблото и лежишта. Телото на вентилот и седиштето на вентилот се генерално споени компоненти, а површинскиот слој за заптивање на седиштето на вентилот е заварен со материјали од легура отпорни на температура и корозија. Заптивниот прстен е составен од ламиниран лим од не'рѓосувачки челик и флексибилен графитен лист, а на плочата за пеперутка е фиксиран со плоча за притискање и прицврстувач со функција за заклучување. Стеблото на вентилот е поддржано од два лежишта монтирани на телото на вентилот. Стеблото на вентилот и плочата на пеперутката се поврзани со шилеста или квадратна тегла. Откако стеблото на вентилот ќе го прими влезниот вртежен момент, плочата на пеперутката се движи од шилестата или квадратот за да се отвори и затвори.

Во споредба со обичните вентили со пеперутка, тројните ексцентрични вентили со пеперутка имаат отпорност на висока температура, лесно функционираат, немаат триење при отворање и затворање и се потпираат на вртежниот момент на механизмот за пренос за да се обезбеди запечатување при затворање, што ги подобрува перформансите на запечатување на вентилот за пеперутка и го продолжува работниот век на вентилот.

 



Тројни ексцентрични вентили за пеперуткабиле широко користени во многу индустрии како што се металургијата, нафтата, хемиската и електричната енергија.


Ве молиме контактирајте не за повеќе информации



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy