Мерки на претпазливост за вентилот на портата

2023-09-05

1. Рачното тркало, рачката и механизмот за пренос не се дозволени да се користат за кревање, а судирот е строго забранет.

2. Двојниот дискпортен вентилтреба да се инсталира вертикално (односно, стеблото на вентилот е во вертикална положба, а рачното тркало е на врвот).

3. Затворачкиот вентил со бајпас вентил треба да се отвори пред да се отвори бајпасниот вентил (за да се балансира разликата во притисокот помеѓу влезот и излезот и да се намали силата на отворање).

4. Напортен вентилсо механизам за пренос треба да се инсталираат според одредбите од упатството за производот.

5. Ако вентилот често се вклучува и исклучува, мора да се подмачкува најмалку еднаш месечно.

6. Вратите вентили се користат само за целосно отворен и целосно затворен медиум за работа на различни цевководи или опрема и не е дозволено да се користат за придушување.

7. За вентилите на портата со рачни тркала или рачки, не треба да се додаваат помошни лостови за време на работата (ако заптивката не е затегната, проверете ја и поправете ја површината за заптивање или други делови). Рачното тркало и рачката се свртени во насока на стрелките на часовникот за да се затворат и обратно за да се отворат. Напортен вентилсо механизам за пренос треба да се користи според упатството за производот.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy