Што е обратен вентил? Кој е принципот на обратен вентил?

2023-09-16

Што е обратен вентил? Кој е принципот наобратен вентил?

1Каков вентил е обратен вентил и која е неговата функција?

Повратниот вентил е специјален вентил чија главна функција е да спречи враќање на течноста и има добри непропустливи перформанси. Воведете ја функцијата и принципот на работа на обратниот вентил.

1. Функцијата наобратен вентил

1. Спречете ја течноста да тече назад

Главната функција на обратниот вентил е да спречи течност да тече назад и да спречи течност да влезе во цевководот каде што не треба да влезе. Проверените вентили се многу чести во цевководните мрежи со нормален притисок. Тие можат да спречат прекумерен притисок да предизвика враќање на течноста во цевководот, со што ќе се избегне оштетување на опремата.

2. Има добри непропустливи перформанси

Наобратен вентилима добри перформанси на запечатување и може да спречи испуштање на компримиран воздух, што го прави системот поекономичен и побезбеден. Проверете ги вентилите, исто така, се користат за задржување на нечистотии и други течности и за одржување на рамнотежа на системот.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy