Видови на вентили за проверка

2023-09-16

Видови на вентили за проверка

1. Замавнувајтеобратен вентил: Погоден е за прилики со голем дијаметар со мала брзина на проток и ретки промени на протокот, но не е погоден за пулсирачки проток. Тоа главно се користи за да се спречи медиумот да запре или да се врати назад и да го ослабне хидрауличниот удар. Таа е поделена на три форми: тип со единечна клапи, тип со двојна преклоп и тип со повеќе преклоп.

2. Повратен вентил за подигнување: Повратниот вентил за подигнување може да се инсталира само на хоризонтални цевководи и може да се користи заедно со стоп вентилите за да се спречи обратниот проток на медиумот.

3. Проверен вентил за диск: обратен вентил во кој дискот на вентилот се ротира околу иглата во седиштето на вентилот. Дискотобратен вентилима едноставна структура, може да се инсталира само на хоризонтални цевки и има лоши перформанси на заптивање.

4. Проверен вентил за цевководи: Проверете го вентилот за цевководи е нов тип на вентил. Тој е мал по големина, лесен по тежина и има добра технологија на обработка. Тоа е една од развојните насоки напроверете ги вентилите.

5. Проверен вентил за притисок: Овој вентил се користи како вентил за прекин на вода и пареа на котелот. Ги има сеопфатните функции на обратен вентил за подигање и вентил за запирање или аголен вентил.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy