Како работи вентилот за проверка

2023-09-16

1. Принцип

Проверените вентили работат на принципот на динамика на проток на течност. Кога притисокот се менува, протокот на течност во и надвор одобратен вентиле засегната. Кога течноста тече до обратниот вентил, обратниот вентил автоматски ќе се отвори; кога ќе се промени притисокот, обратниот вентил автоматски ќе се затвори за да спречи враќање на течноста.

2. Структура

Структурата наобратен вентилможе да се подели во две категории: едната е сферичниот обратен вентил, чие тело на вратата е сферично и може автоматски да се отвора или затвора; другиот е обратниот вентил на дискот, чие тело на вратата е тркалезно.

Накратко, обратниот вентил е специјален вентил чија главна функција е да спречи течење на течноста назад и има добри перформанси на запечатување. Нејзиниот принцип на работа се заснова на принципите на динамиката на протокот на течности. Вентилите ќе бидат засегнати. Структурата на обратниот вентил е поделена на топкаобратен вентили обратен вентил на дискот. Главната функција на обратниот вентил е да спречи враќање на течноста за да обезбеди нормален проток на течноста, да заштеди енергија и да ја заштити безбедноста на опремата.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy